Superflex - støvsuger i væggen

Superflex-systemet

Superflex er en type centralstøvsuger, hvor støvsugerslangen er indeni væggen. Her på siden kan du få svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest får om Superflex, eller du kan læse mere i vores brochure.

 

I videoerne nederst på siden kan du se, hvordan Superflex fungerer, og hvordan en slange med slangeovertræk ser ud:

- Du kan også høre mere om højden på udtaget og se, hvordan slangen tages helt ud.

Nem opbevaring

Slangen optager ikke plads i et skab eller lignende, men ligger altid indeni væggen. Det eneste, man opbevarer i huset, er håndtaget med teleskoprør og mundstykke. Som ved en normal centralstøvsuger er det også kun slangen, man går rundt med, mens man støvsuger, men til gengæld skal slangen ikke pakkes ned eller hænges op, når man er færdig.

Kan der sætte sig noget fast i Superflex-systemet?

Rørene i systemet har en større diameter end selve støvsugerslangen, så hvis materialet kan komme gennem slangen, kan det også komme gennem rørsystemet. Skulle der sætte sig noget fast i slangen, kan den tages helt ud af sugekontakten, hvorefter det, der har sat sig fast, kan fjernes.

Superflex kan kun fås ved HusCompagniet i forbindelse med huskøb.

 

Ønsker du mere information eller viden om Superflex, er du velkommen til at kontakte os her eller direkte på tlf.: 26204010 eller på: mail@x-dust.dk.

Træk ud - støvsug - sug ind

Når man skal støvsuge med Superflex, trækker man den ønskede længde slange ud af sugekontakten og støvsuger. Slangen ”låses” fast på den ønskede længde ved hjælp af en låsemekanisme ved udtaget. Når man er færdig med at støvsuge, skubber man låsemekanismen ind og sætter et par fingre eller hånden for enden af slangen. Ved hjælp af vakuum i rørsystemet bliver støvsugerslangen suget tilbage i sugekontakten og ind i væggen.
Systemet er hurtigt og nemt at bruge – har du for eksempel spildt lidt i køkkenet, kan støvsugerslangen findes frem med det samme og pakkes væk lige så hurtigt. Støvsugningen kan stort set ikke klares nemmere, hvor effekten er så stor, som den er med Superflex.

Hvad er Superflex?

Superflex er en centralstøvsuger, hvor selve motoren er placeret på loftet, i en garage eller lignende. Fra motoren bliver der lavet et rørsystem, der fører til et eller flere udtag i huset, og hvor slangen ligger i. Det vil sige, at støvsugerslangen lægger indeni væggen i selve rørsystemet og ikke kræver nogen form for opbevaringsplads. Systemet er det bedste inden for centralstøvsugere, og det skyldes især systemets brugervenlighed.

Sådan suges slangen tilbage

Det er ikke en mekaniske eller motor, der sørger for, at støvsugerslangen bliver suget tilbage i systemet. Det er derimod vakuummet/undertrykket i rørsystemet, der gør, at slangen suges tilbage i rørsystemet ved hjælp af motorens kraft. Væggene bliver således ikke tykkere på grund af Superflex, og der kommer ikke til at sidde en kasse på den anden side af væggen.
Mange tror, at rørene i væggen bliver beskidte med tiden, men faktisk bliver rørene ved med at være helt rene og hvide, fordi luftstrømmen i rørene er over 100 km/t, så støvet kontinuerligt bliver "slebet" af, når nyt støv passerer. Derfor bliver støvsugerslangen heller ikke beskidt af at lægge indeni rørsystemet. Støvsugerslangen fås også med slangeovertræk, som sidder permanent på slangen. Slangen kan vaskes, hvis man synes, der er et behov for det, men skal tørre helt, inden den tages i brug igen.