FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Find svar på de oftest stillede spørgsmål

Hvordan virker en centralstøvsuger?

Det helt særlige ved en centralstøvsuger er, at du kun går rundt med støvsugerslangen, når du støvsuger. Selve motoren er placeret på loftet eller i garagen, hvilket mindsker støjgener og forbedrer indeklimaet. Fra motoren føres rør rundt i huset til de forskellige sugekontakter, som alle er placeret, så hele huset kan nås med støvsugerslangen/-slangerne. Støvsugeren tænder automatisk, når du sætter støvsugerslangen i sugekontakten, og hvis du har tænd/sluk-håndtag ved at tænde på den lille kontakt på håndtaget. Alt støv og snavs fra støvsugningen samles i en pose i en beholder, der sidder sammen med motoren.

Hvordan forbedrer centralstøvsugeren indeklimaet?

Normale støvsugere blæser altid noget af den beskidte luft tilbage i huset. Det kender du måske som lugten af støvsuger, som i virkeligheden er lugten af gammelt støv og skidt. Med en centralstøvsuger bliver alt støv og skidt suget ud af huset, og derfor er centralstøvsugeren ekstremt allergivenlig og forbedrer indeklimaet.

Findes der ekstraudstyr?

Der findes en masse forskelligt ekstraudstyr, hvoraf noget kun er tilgængeligt før installation af støvsugeren, mens andet altid er tilgængeligt.

Inden installation:
Fejebakker kan installeres i køkkenet eller bryggerset og hjælper med at mindske mængden af snavs og skidt, uden støvsugeren skal findes frem. Ved at åbne fejebakken bliver materialet automatisk suget ud. OBS: Fejebakker kan kun installeres i sokler under skabe – ikke i vægge.

Hvis du ønsker flere kortere slanger i stedet for en eller to lange, kan du vælge at tilkøbe en ekstra sugekontakt. Et ekstra udtag kan også placeres i garagen, så bilen let kan rengøres.

Efter installation:

Tænd/sluk-slange

Digitalt slangesæt (passer kun til digitale maskiner: HX715, HX2015 & HX7515)

Mundstykke til lofter
Dyrebørste
Stretchslange
Slangeovertræk (9 eller 9,5 m)

Hvordan skifter man pose?

Vi har lavet en guide til, hvordan man fjerner den gamle pose og isætter den nye, som du kan se her.

Hvad skal jeg gøre, når LED-lyset indikerer, at posen og filteret skal skiftes?

Skift pose og filter, hvis det er nødvendigt. For at stoppe det blinkende lys skal du trykke på tænd/sluk-knappen på håndtaget og reset-knappen på forsiden af maskinen i 1 sekund.

Hvad bestemmer højden på og placeringen af sugekontakter?

Placeringen af sugekontakterne er bestemt af vilkår, der omgiver montagen, men først og fremmest er sugekontakterne placeret ud fra ergonomiske hensyn, så det er let at hive slangen ud/sætte slangen i udtaget. På den måde undgår man at stå foroverbøjet i en akavet stilling, hvis kontakten sidder for lavt. Sugekontakterne bliver ikke placeret bag døre, fordi det gør det mere besværligt at bruge støvsugeren

Kan min slange nå hele huset? / Hvor mange sugekontakter skal jeg have?

Vi sørger altid for at placere sugekontakterne, så din støvsuger kan nå hele huset. Derfor sørger vi også for, at du får det rette antal sugekontakter, men hvis du ønsker at tilkøbe ekstra udtag, f.eks. til garagen, er det også muligt.

Kan jeg få centralstøvsuger i mit hus?

Som udgangspunkt kan vi lave centralstøvsugere i alle huse.

Skal jeg have aftræk til det fri?

Ja, det kan være en rigtig god ide, da det mindsker støjgener, er allergivenligt og alle partikler bliver suget helt ud ad huset. Især hvis din centralstøvsuger er placeret i selve beboelsen, kan det forbedre indeklimaet med aftræk til det fri.

Skal centralstøvsugeren vedligeholdes?

Den eneste vedligeholdelse, der er nødvendig, er udskiftning af støvsugerposer og filtre, når der er behov for det.

Er der noget, jeg ikke må støvsuge op?

Ja. Du må ikke støvsuge væsker, glasskår og fine, slibende materialer som slibe- og borestøv op. Derudover må der ikke støvsuges varme ting som aske fra en brændeovn, cigaretter og tændstikker op.

Er der garanti på min centralstøvsuger?

Vi garanterer, at selve beholderen er fri for fabriksfejl. Garantien er gældende fra den dato, enheden bliver købt/installeret, så længe du er den oprindelige køber/ejer, og støvsugeren ikke er blevet flyttet. Garantien dækker kun beholderen og ikke motor, print, ledningsnet eller poser/filtre. Motorer, elektronik og ledninger er dækket af 2 års garanti. Garantien dækker ikke arbejdsløn og fragt - kun de defekte dele. For at garantien dækker, skal alle reparationer og service laves på et autoriseret værksted med originale dele fra Cyclo Vac eller X-dust. Garantien dækker ikke normal slitage og dele som filtre, poser, mundstykker, slanger osv. Støvsugeren må IKKE bruges til slibe- og borestøv af nogen art.

Kan der sætte sig noget fast i rørene?

Nej, rørene i rørsystemet har en større diameter end slangen, så hvis det, du støvsuger, kan komme gennem slangen, kan det også komme gennem rørsystemet. Skulle du alligevel være uheldig at suge en karklud eller en sok op i systemet, og den sætter sig fast, kan du altid suge den ud med en almindelig støvsuger.

Min støvsuger standser og stopper hele tiden – hvorfor?

Det er højst sandsynligt et problem med forbindelsen i håndtaget. For at løse problemet skal du skrue dækslet af håndtaget. Derunder sidder der et lille grønt print, hvor der sidder fire små ben på.  Du løfter det grønne print op, vender det om og tørrer de fire ben af med et stykke køkkenrulle. Så sætter du printet i igen og sætter dækslet på. Du kan se mere i vores film ”Hjælp til at skifte håndtag på slange”.
Hvis det ikke virker, bedes du kontakte os, så vi kan finde en løsning på problemet.

Hvad skal jeg gøre, hvis min centralstøvsuger ikke starter?

Der kan være flere årsager til dette:
Strøm er ikke tilsluttet korrekt
Lavvoltsledningen er ikke monteret korrekt
Sugekontakten er defekt
Enhedens sikring er slået fra – tryk på reset-knappen på enheden
Der er gået en sikring i huset
Tænd/sluk-slangen er defekt.

Kontakt os gerne, så kan vi hjælpe med at løse problemet.