Robotstøvsuger eller centralstøvsuger

Robotstøvsuger eller centralstøvsuger - hvad skal man vælge?

 

Ja – robotstøvsugeren er blevet populær og adskiller sig fra centralstøvsugeren på mange punkter. Men hvad skal man vælge? Hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige støvsugertyper? Det forsøger vi at gøre dig lidt klogere på her.

 

 

Bib, bob, bub – robotten klarer arbejdet
Robotstøvsugeren er rigtig nem at bruge, især fordi det er en robot – for det vil jo sige, at den gør arbejdet for dig! Juhuu! Robotstøvsugeren kan indstilles, så den f.eks. støvsuger, mens du er på arbejde, og den kan styres via en app. Den optager heller ikke megen plads i huset og har egentlig kun brug for et sted at lade op til nye rengøringsudfordringer.

 

Robottens begrænsninger
Robotstøvsugeren har dog også enkelte udfordringer. Den dur f.eks. ikke på trapper, møbler, i biler, på lister osv. Den kan også sætte sig fast i ledninger eller blive fanget i diverse forhindringer, som ikke er blevet fjernet fra gulvet. Og selvom robotstøvsugeren klarer meget rengøringsarbejde for dig, ja så slipper du ikke helt. Den kræver nemlig  vedligeholdelse, da den en gang imellem skal tømmes, og filtre, børster og hjul skal renses.

 

Menneske eller maskine?
Robotstøvsugeren kan således aldrig erstatte en manuel støvsuger, for den kan simpelthen ikke komme godt nok til og er ikke helt effektiv nok. Derudover er den ikke ligeså allergivenlig som en centralstøvsuger og kan ikke forbedre indeklimaet som en centralstøvsuger.

Når det så er sagt, så er robotstøvsugeren et rigtig godt supplement til centralstøvsugeren, fordi den kan sættes til, når man tager på arbejde, og for det meste have klaret den overfladiske rengøring, når man kommer hjem igen. På den måde er der altid rent og pænt, og når den grundige rengøring så skal klares, er centralstøvsugeren klar til at spille med musklerne.

 

Fordele ved centralstøvsugeren

Til den mere grundige rengøring er centralstøvsugeren klart at foretrække frem for traditionelle støvsugere, og her kan du læse hvorfor:

 

 

★ Det er kun slangen, du skal have med dig – ikke en tung maskine der ridser dørtrin, karme og møbler

★ Centralstøvsugeren er utrolig allergivenlig og forbedrer indeklimaet markant

★ Centralstøvsugeren er støjfri, fordi motoren er placeret på loftet, i garagen eller med en lyddæmper i bryggerset.

 

 

Vi håber, du er blevet klogere på fordele og ulemper ved robotstøvsugeren og centralstøvsugeren, så du kan vælge den helt rette løsning for dig.