FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Find svar på de oftest stillede spørgsmål

Det helt særlige ved en centralstøvsuger er, at du kun går rundt med støvsugerslangen, når du støvsuger. Selve motoren er placeret på loftet eller i garagen, hvilket mindsker støjgener og forbedrer indeklimaet. Fra motoren føres rør rundt i huset til de forskellige sugekontakter, som alle er placeret, så hele huset kan nås med støvsugerslangen/-slangerne. Støvsugeren tænder automatisk, når du sætter støvsugerslangen i sugekontakten, og hvis du har tænd/sluk-håndtag ved at tænde på den lille kontakt på håndtaget. Alt støv og snavs fra støvsugningen samles i en pose i en beholder, der sidder sammen med motoren.

Normale støvsugere blæser altid noget af den beskidte luft tilbage i huset. Det kender du måske som lugten af støvsuger, som i virkeligheden er lugten af gammelt støv og skidt. Med en centralstøvsuger bliver alt støv og skidt suget ud af huset, og derfor er centralstøvsugeren ekstremt allergivenlig og forbedrer indeklimaet.

Der findes en masse forskelligt ekstraudstyr, hvoraf noget kun er tilgængeligt før installation af støvsugeren, mens andet altid er tilgængeligt.

Inden installation:
Fejebakker kan installeres i køkkenet eller bryggerset og hjælper med at mindske mængden af snavs og skidt, uden støvsugeren skal findes frem. Ved at åbne fejebakken bliver materialet automatisk suget ud. OBS: Fejebakker kan kun installeres i sokler under skabe – ikke i vægge.

Hvis du ønsker flere kortere slanger i stedet for en eller to lange, kan du vælge at tilkøbe en ekstra sugekontakt. Et ekstra udtag kan også placeres i garagen, så bilen let kan rengøres.

Efter installation:

Tænd/sluk-slange

Digitalt slangesæt (passer kun til digitale maskiner: HX715, HX2015 hHX7515)

Mundstykke til lofter
Dyrebørste
Stretchslange
Slangeovertræk
(9 eller 9,5 m)

Vi har lavet en guide til, hvordan man fjerner den gamle pose og isætter den nye, som du kan se her.
Hold reset-knappen nede i fem sekunder.
Skift pose og filter, hvis det er nødvendigt. For at stoppe det blinkende lys skal du trykke på tænd/sluk-knappen på håndtaget og reset-knappen på forsiden af maskinen i 1 sekund.
Placeringen af sugekontakterne er bestemt af vilkår, der omgiver montagen, men først og fremmest er sugekontakterne placeret, som de er, af ergonomiske hensyn, så det er let at hive slangen ud/sætte slangen i udtaget. På den måde undgår man at stå foroverbøjet i en akavet stilling, hvis kontakten sidder for lavt. Sugekontakterne bliver ikke placeret bag døre, fordi det gør det mere besværligt at bruge støvsugeren
Vi sørger altid for at placere sugekontakterne, så din støvsuger kan nå hele huset. Derfor sørger vi også for, at du får det rette antal sugekontakter, men hvis du ønsker at tilkøbe ekstra udtag, f.eks. til garagen, er det også muligt.
Som udgangspunkt kan vi lave centralstøvsugere i alle huse.
Ja, det kan være en rigtig god ide, da det mindsker støjgener, er allergivenligt og alle partikler bliver suget helt ud ad huset. Især hvis din centralstøvsuger er placeret i selve beboelsen, kan det forbedre indeklimaet med aftræk til det fri.
Den eneste vedligeholdelse, der er nødvendig, er udskiftning af poser og filtre, når der er behov for det.
Ja. Du må ikke støvsuge væsker, glasskår og fine, slibende materialer som slibe- og borestøv op. Derudover må der ikke støvsuges varme ting som aske fra en brændeovn, cigaretter og tændstikker op.
Din Cyclo Vac centralstøvsuger er dækket af en livstidsgaranti. Vi garanterer, at selve beholderen er fri for fabriksfejl. Garantien er gældende fra den dato, enheden bliver købt/installeret, så længe du er den oprindelige køber/ejer, og støvsugeren ikke er blevet flyttet. Garantien dækker kun beholderen og ikke motor, print, ledningsnet eller poser/filtre. Motorer, elektronik og ledninger er dækket af 2 års garanti. Garantien dækker ikke arbejdsløn og fragt - kun de defekte dele. For at garantien dækker, skal alle reparationer og service laves på et autoriseret værksted med originale dele fra Cyclo Vac eller X-dust. Garantien dækker ikke normal slitage og dele som filtre, poser, mundstykker, slanger osv. Støvsugeren må IKKE bruges til slibe- og borestøv af nogen art.
Nej, rørene i rørsystemet har en større diameter end slangen, så hvis det, du støvsuger, kan komme gennem slangen, kan det også komme gennem rørsystemet. Skulle du alligevel være uheldig at suge en karklud eller en sok op i systemet, og den sætter sig fast, kan du altid suge den ud med en almindelig støvsuger.
Ja, du kan altid købe et nyt håndtag, hvis du har en eksisterende slange. Har du defekte dele, bedes du tage et billede og sende til os. Så vurderer vi sagen
Det er højst sandsynligt et problem med forbindelsen i håndtaget. For at løse problemet skal du skrue dækslet af håndtaget. Derunder sidder der et lille grønt print, hvor der sidder fire små ben på.  Du løfter det grønne print op, vender det om og tørrer de fire ben af med et stykke køkkenrulle. Så sætter du printet i igen og putter dækslet på. Du kan se mere i vores film ”Hjælp til at skifte håndtag på slange”.
Hvis det ikke virker, bedes du kontakte os, så vi kan finde en løsning på problemet.
Der kan være flere årsager til dette:
 • Strøm er ikke tilsluttet korrekt
 • Lavvoltsledningen er ikke monteret korrekt
 • Sugekontakten er defekt
 • Enhedens sikring er slået fra – tryk på reset-knappen på enheden
 • Der er gået en sikring i huset
 • On/off-slangen er defekt.
Der kan være flere årsager til dette:
 • Slangen er ikke korrekt tilsluttet i sugekontakten
 • On/off-slangen er defekt
 • Lavvoltsledningen er ikke monteret korrekt.
Der kan være flere årsager til dette.
 • Pose/beholder er fuld
 • Støvbeholderen sidder ikke rigtigt
 • Filtrene skal renses/skiftes
 • Motorfilter er blokeret
 • En af sugekontakterne står åben
 • Udblæsningen er blokeret
 • Slangen er blokeret – vend slangen om, og sug baglæns
 • Rørsystemet er blokeret – lån en almindelig støvsuger, og sug baglæns i den sugekontakt, der er blokeret.

 

 

Centralstøvsugere til alle huse